Android Cihazda Google Servisleri Nasıl Kapatılır?

Açık kaynak kod ile yayınlanan ve üzerinde rahatlıkla geliştirme yapılabilen Google Android işletim sistemi, ilk kurulum ile birlikte pek çok servisi de sizlere sunuyor. Genellikle Google taraflı olan bu servislerin birçoğunu kullanmak istemeyebilirsiniz. Alan açılması, fazla RAM – CPU tüketimini azaltmak gibi nedenlerden dolayı ön yüklü gelen Android Google servislerini kapatmak isteyebilirsiniz. Peki bunun için ne yapmalısınız? ShiftDelete tarafından bu konuda detaylı bir anlatım yapılmış, detaylar aşağıda yer almaktadır.

Google’ın önyüklü gelen bu servisler bazı kullanıcılar tarafından hiç kullanmıyor. Ancak kullanılmayan bu servisler yine cihaza yük bindiriyor ve az da olsa RAM tüketimine neden oluyor.

Bu haberimizde size Google Play MoviesNewsstandCloud Print ve Android Live Wallpapers gibi kullanmadığınızı tahmin ettiğimiz sisteme önyüklü olarak gelen servisleri nasıl kapatacağınızı anlatacağız.

1. Adım: Uygulamayı İndir

Bu işlemler için öncelikle cihazınızın Root yetkisine sahip olması gerekiyor. Root’lu cihazımıza ilk olarak Play Store’dan, Disable Service isimli uygulamayı indiriyoruz. Disable Service uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

2. Adım: Super User yetkisi ver

Uygulama cihaza kurulduktan sonra size Super User yetkisi vermeniz istenecek. Bu yetkiyi verdikten sonra uygulamanın kullanımına geçebilirsiniz. Super User yetkisi verilmiş Disable Service isimli uygulamada 2 farklı bölüm bulunuyor. Birinci bölümde sizin cihaza sonradan yüklediğiniz hizmetler yer alırken ikinci bölümde ise cihaza önyüklü olarak gelen hizmetler bulunuyor.

OKUMALISIN!  YouTube Ekolayzer Ayarı Nasıl Yapılır?

3. Adım: Servisleri kapat ve sistemi yeniden başlat

İkinci yani “System” bölümüne tıklıyoruz. Bu bölümde Google’ın veya mobil cihaz üreticinizin servisleri yer alıyor. Kullanmadığınız Google servisini seçip üzerine tıklıyoruz. Açılan bölümde servis eklentileri yer alacak. Burada işaretli yani aktif olanları pasif hale getiriyoruz.

Ve işlem tamam. Artık kullanmadığınız servisler cihazınızı yeniden başlattıktan sonra hiçbir zaman arkaplanda çalışmayacak. Bu işlemleri gerçekleştirirken ve devre dışı bırakacağınız servisin cihazın ana servisi olmadığından emin olmalısınız. Aksi taktirde cihazınız zarar görebilir.

Kaynak: ShiftDelete

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz Oylanmamış!)
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir