WordPress Güncelleme Bildirimlerini Kullanıcılara Kapatma

Birden fazla yetkilinin, yazarın ve kullanıcının bulunduğu WordPress tabanlı sitelerdeki temel sorunların başında sistemsel bilgilerin tüm kullanıcılar ile paylaşılması geliyor. Bunlardan birisi de WordPress güncellemeleri. Eğer sizin dışınızda diğer yetkilerin bu bildirimleri görmesini istemiyorsanız birkaç küçük işlem ile sorunu kökünden çözebilirsiniz. Bu yazımda WordPress güncelleme bildirimlerini kullanıcılara kapatma konusunda bilgi vermeye çalışacağım.

Öncelikle bu tarz bildirimleri herkesin görmesinin birçok sakıncası olabilir. Bunlardan birisi WordPress’in kimi zaman büyük bir açık yakalayıp güncelleme atması ve bu bildirim ile sizin güncellemeyi yapmadığınızın belli olması gelir. Tabi bu tip güvenlik zaafiyetlerinin yanı sıra kurumsallık anlamında da olumsuz bir durum ortaya çıkar. Kullanıcılarınız, diğer yetkilileriniz bu tarz bir şey hakkında bilgi sahibi olmaması gerekirken karşılarına çıkması dahilinde işin ciddiyetsiz olduğuna kanaat getirebilir.

OKUMALISIN!  Wordpress Read More (Devamını Oku) Yazısını Değiştirme

WordPress Güncelleme Bildirimleri Kullanıcılara Nasıl Kapatılır?

  • Yukarıda yer alan kodu Görünüm > Düzenleyici > functions.php dosyasının boş bir alanına yapıştırın.
  • Ardından “Dosyayı Güncelle” butonuna tıklayın.

Böylece Admin statüsündeki kullanıcılar haricindeki diğer tüm hesaplar bu bildirimleri göremeyecektir.

Eğer test etmek istiyorsanız kendiniz bir kullanıcı oluşturun ve Chrome, Firefox gibi tarayıcılardan gizli sekme açarak panele o yeni hesap üzerinden giriş yapın. Eğer bildirim gözükmüyorsa işlem tamamdır.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 oylama, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir